A weboldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy az egyre népszerűbb aromaterápiáról, a biztonságos használatról hiteles és naprakész információkat találhassanak meg weben az érdeklődők.

Az aromaterápia napjainkra hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend (ennek mi nagyon örülünk), és ezzel párhuzamosan egyre több valós és kevésbé való információ lát napvilágot, ami nehezíti a hiteles információ kiszűrését.

Célunk, hogy segítsünk minden érdeklődőt eligazodni az aromaterápia biztonságos alkalmazásának világában.

A weboldal tartalma együttműködésben több, aromaterápiával kapcsolatos külföldi aromaterápiás iskolát végzett, gyakorlati tapasztalattal is rendelkező szakemberrel készül és frissül.

Nemzetközi aromaterápiás képzések

  • Tisserand Institute
  • New York Institute of Aromatic Studies

Magyarországon egyre több tanfolyamot tartanak aromaterápia témájában. Az aromamedicina.hu által szervezet aromaterápiás workshopokon és képzéseken olyan naprakész tudást kap mindenki, amelyet a legfrissebb kutatási eredményekkel frissítünk folyamatosan. Mi magunk is folyamatosan képezzük magunkat, hisz az illóolajok és hidrolátumok világáról a technika fejlődésével egyre többet tudunk meg mi magunk is.

Ez előtanulmányaidtól függ.

Jelenleg Magyarországon NINCS OLYAN SZAKMA, HOGY AROMATERAPEUTA. 

Abban az esetben, ha természetgyógász – fitoterapeuta (gyógynövényterapeuta) vagy, akkor hivatalos, engedélyezett formában is végezhetsz aromaterápiás tanácsadást, hisz a fitoterapeuta képzés tananyagának részét képezi az aromaterápia is.

HA NEM VAGY FITOTERAPEUTA – akkor csak fizikai közérzetjavító tevékenység keretében végezhetsz aromaterápiás kezelést, pl. aromaterápiás masszázs (de itt ugye masszőr végzettséged is van).

Terméket készíteni pl. illóolajkeverék – pedig csak egyéb engedélyek birtokában és megfelelő helyiségben lehet. (Kivéve, ha van természetgyógyász végzettséged és a keveréket a páciens előtt állítod össze, azaz pontosan látja, mi kerül az üvegcsébe.)

Általános információkkal szívesen segítünk minden hozzánk fordulót, de egyéni tanácsadást nem tudunk nyújtani online.

Ennek több oka is  van:

  • A megfelelő illóolaj(ok) kiválasztásához több kérdésre is választ kell kapnunk pl, kor, várandós-e aki használni fogja, vagy éppen tervezi-e?, stb.;
  • Az illatokat – főként amiket még nem ismersz – érdemes keverés előtt megismerni, hogy kellemes-e számodra, vagy esetleg keressünk helyettesítő olajat helyette;

ezért a személyes találkozót tanácsoljuk az első alkalommal.

Hazánkban egyre többen értékesítenek illóolajokat, aromavizeket és sajnos nem mindig terápiás célra megfelelő minőségben. Ez sokszor nem a forgalmazó hibája, hisz az illóolaj előállítása során sok minden történhet a végtermékkel. 

De szerencsére Magyarországon is megjelentek már olyan nemzetközi kiváló minőséget képviselő termékek is, akiket szívesen ajánlunk.

Ne várd kérlek, hogy most egy listát fogsz kapni, hiszen mi magunk sem ragaszkodunk kimondottan egy-egy gyártóhoz. Sokszor az illóolaj kémiai összetétele határozza meg, hogy melyik gyártó termékét használjuk – és ez ugye évenként változik (napsütés, eső, stb. okán.) De ha emailben azt kérdezed Tőlünk, hogy mely márkák a kedvenceink, szívesen megosztjuk Veled is. 🙂

Magyar nyelven igen kevés irodalom áll a témában rendelkezésre, főként olyan amit nyugodtan ajánlanánk Neked.

Mi tanulmányainkat főként angol és francia nyelven folytatjuk – és a legkiválóbb irományok is ezen a két nyelven találhatóak főként. De természetesen nagyon sok német nyelvű szakirodalom és szakember is tevékenykedik az aromaterápia világában.

Küldj emailt Nekünk a hello@aromamedicina.hu email címre, “irodalom” tárggyal, és küldünk Neked egy javasolt irodalomlistát. 

Röviden: igen!

Tudjuk, hogy a technika korában ez szinte természetes és azt is, hogy a távolságból eredő plusz költségek (utazás, szállás, étkezés, stb.) többlet terhet ró mindenkire, ezért keressük a módját annak, hogy elkészült anyagainkat a szerzői jogok védelmével felruházva hogyan tehetnénk online-formátumúvá.

Ha feliratkozol hírlevelünkre (lent az oldal alján), mindig naprakész információk birtokába lehetsz és azonnal értesülhetsz erről a fejlesztésünkről is – természetes az új bejegyzések mellett 🙂

Close Menu
×
×

Cart